Háztartási égési sérülések


Minden háztartásban történnek égési sérülések, ez a fajta baleset az egyik leggyakoribb sérülési forma. Ezért nagyon fontos a felkészülés az ilyen balesetekre. Mindenképp tartsanak otthon égési felszereléseket, illetve ezek mobil változatát, amelyeket kirándulások alkalmával, játszótereken és egyéb szabadidős tevékenység során azonnal segítséget nyújtanak.

Az égés az egyik legfájdalmasabb, súlyosabb esetben, pedig a legtöbb traumával, áttéttel járó sérülési fajta. Égési sérülés esetén nem csak a bőrfelszín ég meg, de - mivel a fehérje kiváló hővezető - nem megfelelő ellátás esetén az érzékeny bőrfelszín alatti belső szövetek is károsító hőhatásnak vannak kitéve, akár órákon keresztül.
 


Ezért a legfontosabb teendő a hűtés, hőelvonás. A folyóvíz megfelelő eszköz, de sok esetben nincs a közelben, illetve esetleg fertőzést okozhat. A hydrogéles termékek folyóvízzel szemben sokkal koncentráltabban fejtik ki hőelvonó hatásúkat és elfedve a sebet megelőzik a felülfertőzést.

A hydrogéles égési kötszerek nagy előnye, hogy az égett felületre kerülve azonnal hűtik az égett szöveteket és minimalizálják az égési sérülést. Az égési kötszer és gél három módon fejti ki hatását:
  • A felületre kerülve azonnal hőt von el, megakadályozva ezzel a hőhatás továbbterjedését a mélyebben fekvő érzékeny szövetek felé. A gél speciális összetételének magasabb hőfokon sem veszíti el viszkozitását, így magasabb hőfokon is kiválóan elvezeti a hőt.
  • A gyógynövényi adalékanyagoknak köszönhetően (nem tartalmaz lidocaint és benzokaint, ezzel kizárva az allergiás reakciókat) a fájdalomérzet nagymértékben lecsökken.
  • A gél megakadályozza a baktériumok elszaporodását, nagymértékben lecsökkentve ezzel a fertőzés kialakulását.
A speciális nyitott cellás kötszer hatékonyan lefedi a sebet, elasztikus kiképzése pedig tökéletesen követi a seb duzzadását illetve a hajlatok vonalait, mozgását, szemben hasonló égési kötszerekkel.

A nyitott cellás kötszer óriási nedvszívó képességgel rendelkezik (saját súlyának sokszorosát képes magában tartani), emiatt lehetséges a hosszantartó hűtő hatás, a nagy mennyiségű gél közvetlenül az égett felületre kerül, így biztosítva az azonnali fájdalomcsillapítást, az égési sérülés súlyosságának csökkentését és a fertőzés megakadályozását.
 
A hydrogéles égési termékek mindenfajta égési sérülésre alkalmazható:
  • elektromos égés
  • vegyi égés
  • tűz által okozott égés
  • fagyási égés
  • mechanikus égés
  • nap égés
A hydrogéles égési kötszerek óriási előnye, hogy nem ragadnak a sebbe, vízben oldódnak így könnyen eltávolíthatóak. Nem irritatív, antibakteriális, a benne levő fájdalomcsillapító nem minősül gyógyszernek.

Webáruház>>

Forrás: celerus-medical.com>>