Újraélesztés világnapja 2017


Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Újraélesztési Társaság felhívására a „Restart a Heart Day” esemény. Minden év október 16-án a csatlakozó európai országokban számos helyszínen önkéntesek segítenek minden érdeklődőnek, hogy az újraélesztés lépéseit elsajátítsák.

 

Hazánkban átlagosan 25 percenként hal meg egy honfitársunk hirtelen szívhalál következtében. Az önmagában elkeserítő tényt súlyosbítja, hogy feltételezések szerint kétharmaduk megmenthető lenne, amennyiben az észlelést követően az első 3-5 percben a jelen lévő laikusok megkezdenék az újraélesztést.

Az újraélesztési algoritmust alig egy óra alatt meg lehet tanulni, a hatékony mellkasi kompressziók elsajátítása ennél is kevesebb idő alatt lehetséges. A vizsgálatok azt mutatják, hogy már egy általános iskolás diák is képes a megfelelő beavatkozások elvégzésére.

Az Európai Újraélesztési Társaság és az Európai Parlament kezdeményezésére az Újraélesztés Világnapján ingyenesen oktatások vehet részt minden érdeklődő Európa számos részén.

A "Restart a Heart Day" (Indíts újra egy szívet) nemzetközi kampányhoz csatlakozva az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány és a Magyar Oxyologiai Társaság a főváros több pontján képzéseket szervez

október 16-án 16-19 óra között.  

Az oktatásokon ingyenes segédanyagokat is rendelkezésre bocsátanak.

A rendezvény szervezőinek célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét az újraélesztés fontosságára, mutassa be az érdeklődőknek, hogy e tevékenység egyszerű és könnyen elsajátítható, bizonyítsa, hogy életet menthetünk.

 

Helyszínek:

Aréna Pláza - 1, emelet, MediaMarkt

Átrium Eurocenter - földszint

Mammut II. – 1. emelet, Hervis 

WestEnd - Millennium udvar

Alternatív Közgazdasági Gimnázium (CSAK BEJELENTETT ISKOLAI CSOPORTOKNAK!) - 15-19 óra
Bejelentkezés: alapitvany@elsosegely.hu