Újraélesztés

Újraélesztés

Minden második honfitársunk (54%) szív és érrendszeri betegségben hal meg. Átlagosan 25 percenként. A szív eredetű halálozások jelentős részében egy ingerületvezetési zavar keletkezik, amely az első 3-5 percben nagy eséllyel rendezhető.

Ismerje meg Ön is az újraélesztés lépéseit!

Újraélesztés ajánlás 2015

Az Európai Resuscitatios Társaság (ERC) és a Magyar Resuscitatios Társaság (MRT) Újraélesztés Ajánlása 2015
tovább

Gyermek újraélesztés

Gyermek újraélesztés A csecsemők és gyermekek újraélesztésekor alkalmazható a felnőtt újraélesztésnél leírt irányelv, azonban ismeretes részben módosított eljárás is.
tovább

Agyi hűtés

Egyes sürgősségi kórképeknél, így a hirtelen szívhalál, a stroke és a traumás agysérülések esetében régóta ismert az agyi területek hűtésének jelentősége.
tovább

Felnőtt újraélesztés

Felnőtt újraélesztés

Hazánkban vezető halálokok a szív- és érrendszeri betegségek, az összhalálozás mintegy 54%-át teszik ki. Ezen halálokok egyike a hirtelen szívhalál, amely hátterében tulajdonképpen egy ingerületvezetési zavar áll (leggyakrabban), azon belül is az ún. kamrafibrilláció. Ennek során a szív remegésbe kezd, tehát nem áll le, azonban a remegés során pumpa funkcióját képtelen ellátni, tehát a keringés megáll.


tovább

Defibrillátor használata

A sikeres újraélesztés egyik kulcseleme a defibrillátor használata. Szerencsére hazánkban is egyre szélesebb körben terjed el a laikusok által is használható félautomata defibrillátor.
tovább

A 2011. évi BLS ajánlás legfontosabb újdonságai

Az újraélesztés iránt érdeklődők jól tudják, hogy a protokoll 5 évente változik, vagy legalábbis frissül. Ha kezünkbe vesszük a 2006-os és a 2011-es protokoll összefoglaló ábráját, bizony kevés különbséget látunk, vagy fogalmazzunk úgy, talán nem is látunk. Pedig van!
tovább

Újraélesztés haladóknak

Bejegyzésünkben olyan apróságokra hívjuk fel a figyelmet, amelyekre egy újraélesztésben jártas laikusnak érdemes figyelnie, hogy beavatkozása sikerét növelje.
tovább

Defibrillátor

Lehetőség szerint használjon mielőbb defibrillátort!
tovább