Belgyógyászat

Belgyógyászat

A belgyógyászati betegségek, rosszullétek nagyon sokfélék lehetnek. Az elsősegélynyújtó alapvető feladata ilyenkor a leggyakoribb prob- lémák és a vészhelyzetek felismerése, néhány esetben azonban akár életet is menthet. Természetesen nem mindig egyszerű a tüneteket felismerni és beazonosítani, de vannak olyan hétköznapi szituációk, melyekben akár egy-két tudásmorzsa is jelentősen segíthet a beteg állapotán. Arról nem is beszélve, hogy ha a legfontosabb eshetőség- ekre fel van készülve az ember, talán magát is egy kicsit jobban biztonságban érzi, illetve másoknak is magabiztosabban tud segíteni.

Allergia

Az allergia a 21. század népbetegsége, egyes felmérések szerint minden negyedik lakost érinti. Tünete igen szerteágazóak lehetnek. Szélsőséges esetben a beteg életveszélyes állapotba kerülhet.
tovább

Áramütés

Mindennapi életünk elképzelhetetlen elektromos berendezések nélkül: bármerre nézünk, mindenhol ott vannak. Vajon mindig kellő körültekintéssel használjuk őket? Vajon tudná, mit kell tenni áramütés esetén? Cikkünkben többek közt ezekre a kérdésekre próbálunk válaszolni.
tovább

Súlyos allergiás reakció

Súlyos allergiás reakció A túlérzékenységi reakciók oka számtalan tényező lehet, így gyógyszer, rovarcsípés, élelmiszer stb. Tüneteik szintén széles skálán mozognak, azonban kulcselem, hogy olykor életet veszélyeztetők.
tovább

Szédülés

A szédülés az egyik leggyakoribb kórképek közé tartozik, ennek megfelelően okának kiderítése olykor nem egyszerű feladat.
tovább