Elsősegély-felszerelés

Elsősegély-felszerelés

Nem reklám!

Bejegyzéseink célja nem a termékreklámozás! Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy hazánkban, nemcsak az elsősegély-ismeretek terén van nagymértékű lemaradás, hanem a modern eszközök ismeretében is.

Kötözött már a gyógyszertárban kapható mull-lappal és mullpólyával? Tapasztalta, hogy beleragad a sebbe, a kötözés körülményes és könnyen elcsúszik? Nos, ezért van az, hogy ezeket az eszközöket Nyugat-Európában már több évtizede nem használják.

BurnJel égési kötszerek

A BurnJel termékek piacvezetők a prehospitális égés ellátásban, több mint 25 éve állnak az egészségügy szolgálatában. Napi használatban megtalálhatók a BurnJel készítmények az iparban, egészségügyben, tűzoltóságnál, katonaságnál és rendőrségnél.

tovább

Kendrick húzósín

A lábsérülések legjobb rögzítő eszköze, melynek a használata egyszerű, hatékonysága igen magas.

tovább

BambuCare

A BambuCare kötszerek a méltán híres Söhngen német kötszergyártócég új termékcsaládja, amely kiváló minősége mellett alapanyaga miatt is egyedülálló. A sebrátét alapanyaga 100%-osan természetes, ökológiai gazdaságokban termesztett bambusz.

tovább

Családi védelem elsősegély csomag

A balesetek egyharmada otthon történik, legyen felkészült Ön is!

tovább

Életmentő kártya

Az Életmentő kártya minden fontos adatot tartalmaz: az értesítendő személyek nevét, és telefonszámát, az esetleges betegségeket, allergiát, gyógyszer érzékenységet, valamint igény szerint saját arckép, a TAJ szám, és a vércsoport is kérhető rá. az egyéb rovatban jelezhető például az is, hogy a kártya tulajdonosa szeretne-e SZERVDONOR lenni.

tovább

Félautomata defibrillátor

Powerheart AED G3 9300E - félautomata külső defibrillátor Cardiac sience
tovább

Flexibilis végtagrögzítő SAM SPLINT

A SAM SPLINT termékcsalád a flexibilis végtagrögzítők legváltozatosabb formáit kínálja, egyedülálló módon széleskörű alkalmazási területeket bemutatva.
tovább

Lélegeztető maszk - Ambu LifeKey

A biztonságos lélegeztetés nélkülözhetetlen eszköze. A fertőzésveszély mellett jelentősen csökkenti a lélegeztetéssel kapcsolatos ellenérzéseket, így a befúvás azonnal megkezdhető.

tovább

Medencerögzítő SAM Pelvic Sling

Az egyetlen medencerögzítő kereskedelmi forgalomban, mely automatikusan megállítja a kompressziót, amikor megfelelő erő alkalmazásával rögzítik a medencetörést.

tovább

Mi legyen az otthoni elsősegély-felszerelésben?

Vajon van otthon elsősegély-felszerelése? Ha van, mikor ellenőrizte utoljára tartalmát? És vajon minden benne van, ami szükséges lehet? Ez utóbbi kérdésre próbálunk választ adni.
tovább

Mi szükséges a gépjárművek elsősegély-felszerelésébe?

A 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet rögzíti, hogy a járműveken szabvány szerinti elsősegélynyújtó felszerelést kell készenlétben tartani. Ismerteti, hogy mely jármű típusokban, milyen tartalmú csomagot szükséges készenlétben tartani.
tovább

Mi szükséges a munkahelyi elsősegély-felszerelésbe?

A munkahelyi elsősegély-képzésekről és felszerelésről a legátfogóbban a 15/1972. (VIII. 5.) EüM rendelet tájékoztat, azonban ezt 2009. január 1-jén hatályon kívül helyezték. Ennek ellenére iránymutatókén továbbra is ez szolgál.
tovább

Nyakrögzítők

Világszerte egymillió traumás sérült közül 15-40 szenved gerincsérülést, amelyen belül a nyaki régió sérülése a legnagyobb arányú.Potenciálisan valamennyi gépkocsi balesetes, gázolt, bukósisakot viselt személy, illetve akasztott (nemcsak szándékos) nyaki gerincsérültnek tekintendő.

tovább

QuikClot vérzéscsillapító

Erős vérzések ellátásra. Nélkülözhetetlen az extrém sportoló számára, de a veszélyes munkahelyek és háztartások életmentő felszerelése is.

tovább

Szemkimosó - fizikai szennyeződésekre

Szemkimosó - fizikai szennyeződésekre Szembe került por, kisebb szilárd alkotók eltávolítására, szemet ért irritáció ellátására.

tovább

Szemkimosó - kémiai szennyeződésekre

Szemkimosó - kémiai szennyeződésekre Kiválóan alkalmas mindenféle vegyszer, így sav és lúg okozta marások ellátására.

tovább

Vérzéscsillapító por WOUND SEAL

Különleges összetételének köszönhetően igen magasfokú vérzéscsillapító hatással bír.

tovább