Csecsemő és gyermek

Csecsemő és gyermek

A megsérült vagy beteg gyermek számára történő segélynyújtás lényegesen nagyobb pszichés terhelést jelent az ellátók és a környezet (szülők) számára, mintha egy felnőttnek kellene segítséget nyújtani. A segélynyújtó könnyebben bizonytalanodik el, ugyanakkor a segíteni akarás szándéka lényegesen erősebben ösztönzi. Nagyon fontos, hogy fokozottan figyeljünk nyugalmunk megőrzésére.

A gyermekek ellátása pszichés, anatómiai és élettani tekintetben is eltér a felnőttekétől. Az eltérő pszichés fejlettség miatt a kommunikáció sokkal fontosabb, az anatómiai különbségek közül elég kiemelni az eltérő fej-test arányt, élettani eltérések közül a vérnyomás és pulzus értékeket.

Válasszon az oldalsó menüsorból!

A gyermekellátás sajátosságai

A megsérült vagy beteg gyermek részére történő segítségnyújtás lényegesen nagyobb pszichés terhelést jelent az ellátók és a környezet (szülők) számára, mintha egy felnőttet kellene ellátni. 
tovább

Csecsemő újraélesztés

Csecsemő újraélesztés A csecsemők és gyermekek újraélesztésekor alkalmazható a felnőtt újraélesztésnél leírt irányelv, azonban ismeretes részben módosított eljárás is.
tovább

Légúti akadály csecsemő- és gyermekkorban

Légúti akadály csecsemő- és gyermekkorban Csecsemő- és kisgyermekkorban a légúti akadály kialakulása nem ritka jelenség.
tovább

Gyermek újraélesztés

Gyermek újraélesztés A csecsemők és gyermekek újraélesztésekor alkalmazható a felnőtt újraélesztésnél leírt irányelv, azonban ismeretes részben módosított eljárás is.
tovább

Mit tegyünk lázgörcs esetén?

Mit tegyünk lázgörcs esetén? A lázgörcs a fél és 6 éves kor közötti gyermekeknél gyakran előforduló roham.
tovább

Lázas gyermekek ellátása

Lázas gyermekek ellátása Egy lázas gyermek, nem beszélve a csecsemőkről ellátása mindig komoly fejtörést okoz a szülők számára. Csillapítsuk vagy sem? Hívjunk orvost vagy sem? Ebben próbálunk segíteni.
tovább

Tíz dolog, ami arra utal, hogy a gyermeke migrénes

A migraine.com-ról már ajánlottunk bejegyzést, most is ezt tesszük. Ezúttal azokat a dolgokat gyűjtötték össze, amelyek a gyermekkori migrénre utalhatnak. Az amerikai 5 és 13 év közötti gyerekek csaknem 9 százaléka szenved migrénben. A diagnosztizálása azonban nehéz, így becslések szerint csupán 20 százalékukat diagnosztizálta orvos.

tovább