Fejfájás, migrén

A lakosság mintegy 10%-át érintő, fejfájásos panaszok számtalan okra vezethetők vissza. A kiváltó okok felismerése, a megfelelő beavatkozás gyakorta segítheti a tünetek enyhítését, gyorsíthatja a panaszok megszűnését.

Öt tipp a nyári migrén megelőzéséhez

A nyár sokak számára a vakáció, grillezés, tengerpart, medencézés fogalmával társul, míg másoknak a szinte mindennapos, sokszor elviselhetetlen fejfájással.

tovább

A migrén okai

A lakosság mintegy 10%-át érintő, fejfájásos panaszok számtalan okra vezethetők vissza. A nemzetközileg egyik legelismertebb migrénnel foglalkozó portál (http://migraine.com) oldalain lapozgattunk. Innen osztunk meg egy bejegyzést.

tovább

Tizenkét dolog, amit ne mondjunk egy migrénesnek

A migrén a teljes hazai népesség mintegy 10%-át érinti, nőknél lényegesen gyakoribb az előfordulása. Sokszor egyik pillanatról a másikra alakul ki és akár a teljes napirendet felboríthatja. Azon szerencsések, akik nem éltek még át migrénes rohamot gyakran tanácstalanul állnak, rosszabb esetben rettenetesen idétlen tanácsokat adnak. Nos ebben szeretnénk segíteni, hogy miket ne mondjunk!

tovább

Tíz dolog, ami arra utal, hogy a gyermeke migrénes

A migraine.com-ról már ajánlottunk bejegyzést, most is ezt tesszük. Ezúttal azokat a dolgokat gyűjtötték össze, amelyek a gyermekkori migrénre utalhatnak. Az amerikai 5 és 13 év közötti gyerekek csaknem 9 százaléka szenved migrénben. A diagnosztizálása azonban nehéz, így becslések szerint csupán 20 százalékukat diagnosztizálta orvos.

tovább