Ötlettár

Ötlettár

Nem tudja mit csináljon a következő elsősegély órán? Szeretne valami érdekessel előállni? Segítünk. Számos ötletet gyűjtünk össze rovatunkban az elsősegély-oktatáshoz. Alapkoncepciónk, hogy véget vessünk a passzív tanítás/tanulásnak (tankönyv, iskolapad) és támogassuk az aktív tanítás/tanulást. Utóbbi azt jelenti, hogy használjunk olyan eszközöket az oktatás során, amelyeket a diákok nap, mint nap szívesen használnak, ráadásul a naprakész információszerzés lényegesen hatékonyabb, mint a tankönyvi, könyvtári módszer.
Fontos! Ön egyik módszertől se ijedjen meg! Ami Önnek nem megy, majd megy a diákoknak! Ráadásul mi is és ők is segítik, majd, hogy Önnek is menjen. Legyenek partnerek az oktatásban!

Elsősegély-oktatás diákoknak

Elsősegély-oktatás diákoknak A Brit Vöröskereszt oktatási oldala rengeteg remek ötlettel.
tovább

Szituációs útmutató pedagógusoknak

Szituációs útmutató pedagógusoknak

A Brit Vöröskereszt 55 oldalas angol nyelvű kiadványa, mely 19 szituációt ír le.


tovább

Feladatlapok

Feladatlapok Régi ígéretünket teljesítem és elkezdem feltölteni a többszáz feladatlapot, amit az elmúlt években készítettem.
 

tovább

Elsősegélyversenyek Európában

Elsősegélyversenyek Európában
Elsősegélyversenyeket bemutató cikksorozatunk mai részében a brit, St. John Ambulance által szervezett versenyt mutatjuk be.

tovább

Hogyan volt régen?

Ismerkedjenek meg a diákok korábbi elsősegélynyújtási protokollokkal. Készítettünk egy filmgyűjteményt az 1930-as évektől. Vízből mentés, légútbiztosítás és újraélesztés.
tovább

Okostelefon, angol elsősegély

Újabb ötlet, amiben a tanárnak gyakorlatilag alig van munkája, a diákok viszont maximálisan fogják élvezni. Értékeljenek elsősegély alkalmazásokat!

tovább

Kampányfilmek

Készítsenek diákjai kampányfilmeket! Sok éves tapasztalat alapján összegyűjtöttük milyen szempontokat érdemes megadnia.

tovább

Legyen naprakész elsősegély-oktató!

Az információkeresés a múltté! Rengeteg idő, hatékonysága borzalmasan alacsony. Bemutatjuk, hogyan legyen naprakész, ráadásul a források többségét is megkerestük ön helyett.

tovább