Tél

Csak óvatosan a hólapátolással!

Infarktus veszélye, ha nem sportol rendszeresen!
tovább

A tél veszélyei

Ezekre érdemes felkészülni a hideg beköszöntével.


tovább

Fagyás

A fagyás elsősorban a kiálló, ruha által nem védett testrészeket érinti, így orr, fül, ujjak. Kevesen gondolnák, de bizony a téli sportok szerelmesei is könnyen szenvedhetnek fagyási sérülést.


tovább

Lehűlés

Lehűlésre nem csupán az extrém téli körülmények közt kell számítani, bizony már az enyhébb időben is bekövetkezhet. Az extrém sportok szerelmesei pedig a nyár kellős közepén is szenvedhetnek lehűlést, legyen szó hegymászásról vagy vitorlázásról. Nem árt továbbá felhívni a télen autózók figyelmét sem arra, vajon mit tennének az országúton a lerobbant autó mellett?

tovább

Mit tegyünk, ha autónk elakadt a hóban?

Csupán a híreket olvasva, látva tudatosul bennünk, hogy ilyen igen is létezik. Igen, elakadhatunk a havazásban, hófúvásban. Próbálunk néhány hasznos tanácsot adni erre az esetre.
 

tovább

Biztonsági tanácsok jéghokihoz

A jéghoki, gyors és izgalmas csapatjáték lévén, remek sport a gyerekek számára. Ugyanakkor a sérüléseknek igen nagy az esélye, hiszen sok az ütközés, esés. A felszereléshez ütők és éles korcsolyák tartoznak, sőt, a korong is igen nagyot tud ütni.

tovább

Snowboard- és síbalesetek

Sokak szenvedélye és téli hobbija a síelés és a snowboardozás, ami nem csupán két kiváló sport, hanem egyben utazás, hosszabb-rövidebb kikapcsolódás is. Síeléskor az ember összeköti a kellemeset a hasznossal, így nem csoda, hogy ekkora népszerűségnek örvend ez a téli sportág. Sajnos azonban nem kevés tragikus balesetről hallani, ezért szeretnénk egy kis segítséget adni ahhoz, hogy felhőtlen legyen a téli utazás.

tovább

Téli autózás

Az autózás minden évszakban veszélyes dolog, de télen különösen az. Érdemes felkészíteni autónkat a hideg és havas időszakra mind műszakilag, mind felszereltségileg. A mai autók a mi éghajlatunkon könnyen átvészelik ugyan a telet, de néhány biztonsági intézkedéssel sok baleset megelőzhető, ráadásul az utasok biztonságérzete is nőhet.

tovább